מתי כדאי ללכת לפגישות NLP ומתי לאימון אישי? מה הקשר בין אימון אישי ובין פגישת NLP ? מה ההבדלים ביניהם?

את דרכי המקצועית (בפרק ב’ של הקריירה שלי) התחלתי באימון אישי ודי מהר הוספתי את ה-NLP ככלי מוביל בארגז הכלים. בפגישות שאני מקיימת אני משתמשת באימון אישי וב-NLP ועדין חשוב לי לחדד את ההבדלים כדי שתוכלו לבחור מה מתאים לכם.

המסגרת הכללית דומה –בשני התהליכים בדרך כלל מציבים מטרה, מגדירים אותה בבהירות והמאמן מלווה את המתאמן עד להשגת המטרה. בדרך יש מחסומים, קשיים, תקיעויות וגם הצלחות יש תוכניות, אי וודאות אירועים חדשים שצצים – יש חיים. המאמן האישי או מאמן ה- NLP משתמשים בכלים שיש באמתחתם, עוזרים למתאמן לצלוח את הקשיים, חוגגים איתו את ההצלחות ומגיעים לקו הסיום.

אז מהם ההבדלים?

אחד מההבדלים המהותיים הוא שהאימון עובד עם המודע וה-NLP בעיקר עם הלא מודע.

מה זאת אומרת? באימון אנחנו מדברים על הדברים, תוך כדי השיחה עולות תובנות, עולים משאבים, כוחות ויכולות וגם פתרונות. האימון נעשה בשיחה, שיחה שבה מבררים את דפוסי החשיבה הקיימים, מוצאים דרכי חשיבה חדשות ונותנים מקום לחוויות, לרגשות ולמשאבים . התובנות מתורגמות לעשייה שמניעה את ההתקדמות בדרך למטרה.

ב-NLP אנחנו עובדים עם הלא מודע ויוצרים תבניות חשיבה, תפיסות  ורגשות חדשים שישרתו את המטרה של המתאמן. אם כרגע יש תבנית חשיבה שלא טובה עבורו ולא משרתת אותו  – התרגשות יתר, פחד, הימנעות, או כל תבנית אחרת, טכניקת ה-NLP משנה את התבנית בלי לעסוק בתוכן. לדוגמה, אם יש לי חיבור מחשבתי שבו, כל פעם שאני רואה את X אני מרגישה חסרת אנרגיה, טכניקת ה-NLP תפרק את החיבור ותיצור חיבור חדש בין X לבין תחושה טובה. החיבור החדש יגרום לשינוי הקשר ביני לבין X ולשיפור איכות חיי. התרגיל של יצירת חיבורים חדשים היא טכניקה קצרה (אחת מאלפי טכניקות) שנעשית ללא שיחה על התוכן, למה דווקא X ?למה התחושה הלא נעימה? מה גרם לכך? מה זה משרת? ועוד…  הטכניקה פשוט מפרקת חיבור לא יעיל ויוצרת חיבור חדש.

דוגמה נוספת: א’ בדרך לראיון עבודה חשוב והיא מאוד חוששת ומרגישה חוסר ביטחון, באימון אפשר לברר: מה חשוב לה? מה המסרים שהיא רוצה להעביר? איזה איכויות ומשאבים היא מביאה אתה?
ב-NLP אפשר לעשות אתה טכניקה שמשנה את התפיסה כלפי עצמה, מהתפיסה ומהאמונה הפנימית של- אין לי מספיק ביטחון לתפיסה ואמונה חדשה שבה – אני בטוחה בעצמי ויודעת מה אני שווה.
אפשר להוסיף טכניקה שבו נחבר באופן אוטומטי את הרגע של תחילת הראיון לעוצמות שבה כך שהראיון יתחיל עם הרבה אנרגיה טובה וביטחון.  אפשר להוסיף טכניקות נוספות שיחברו אותה לכוחותיה ועוצמותיה כך שתגיע לראיון במצב הרגשי המתאים לסיטואציה. 

היפה בטכניקות ה-NLP שהן מהירות, אפקטיביות ויוצרות את השינוי המיוחל.

לסיכום:

האימון עובד עם המודע ועוסק בתוכן של הבעיות והפתרונות, מתוך התכנים וההבנה העמוקה שלהם עולים גם הפתרונות ודרכי הפעולה הרצויים. ה-NLP עוזר לשנות את המבנה של המחשבה, של דפוס ההתנהגות, של הרגש כך שישרתו אותנו ויובילו לתוצאות הרצויות.
שני הכלים שונים ומשלימים ולכן אני מאמינה בשילוב בניהם. העבודה האימונית מתרכזת בתוכן של המטרה והדרך, יש בה שותפות לדרך, ליווי, תהליכי הרחבה של המודעות, תובנות פנימיות עמוקות, שיחות על דפוסי חשיבה ושינוי שלהם. בעבודה עם ה-NLP יש דגש על הגדרת המטרה ושינוי דפוסי חשיבה לא מקדמים. העבודה נעשית דרך הלא-מודע ובה משנים את מבנה הדפוס כך שהשינוי יהיה אוטומטי וכמובן שישליך על השגת המטרה בדרך מהירה ואפקטיבית. שני התהליכים הם רבי ערך והשילוב בין שניהם יכול להיות משמעותי ואפקטיבי ולתמוך בכל תהליך של שינוי.

בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *